KastélyMúlt - régi fotók, régi történetek

Lejárt ekkor: 2011. október 26. 16:00

A próba leírása

Kastélyaink, kúriáink épített örökségünk fontos részei. Minden kő, minden faragvány, folyosó számos történettel rendelkezik, több száz év nyomait viseli magán. Bárók, grófok születtek itt, és koptatták ezeknek az épületeknek a lépcsőit. A szájhagyomány megőrizte a helyi történeteket, anekdotákat, a modern technika pedig, a fényképezésnek köszönhetően, vizuális örökséget is hagy.

Feladat:

Keressetek három régi fotót vagy rajzot kastélyotokról, kúriátokról és keressetek egy érdekes régi történetet is az épületről, azokról az emberekről, akik itt laktak, netán valamilyen markáns eseményről, amelynek helyet adott. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy ki a képek tulajdonosa, miért és hogyan maradtak meg a képek, milyen személyes élmény köti a tulajdonost a képekhez. Arról is be kell számolnotok, hogy találtatok rá a történetre, képekre.

Tippek:

Az idős helybéliek mindig szívesen mesélnek, hiszen gazdag emlékezettel rendelkeznek, számos történet és anekdota van tarsolyukban. Érdemes őket megkeresni, hátha vannak még akik emlékeznek, milyen is volt az, amikor a kastély még a régi fényében tündökölt, és valamely nemesi család tulajdonában volt.

 

 

Amire figyelünk

Nem a tartalom professzionális jellegét, hanem főként ennek eredetiségét, lelkesedéseteket, és a gyűjtésben való kitartásotokat értékeljük. Ne feledjétek, a zsűri értékelése mellett a közönségszavazás is nyom a latban, tehát gyűjtsetek szavazatokat Facebookon. 

copyright 2011 WEBKastely