KastélyJelen - Hogyan vélekednek a helyiek a kastélyról?

Lejárt ekkor: 2011. november 2. 16:00

A próba leírása

A modern kor a kastélyok “életében” és társadalmi szerepében is sok változást hozott. A kastélyok sok mindenen mentek keresztül, az emberek megítélése is megváltozott velük kapcsolatban, viszont mindvégig szerves részei voltak közvetlen környezetüknek, településüknek. Az új kor új helyzet elé állítja a helység lakóit, a főúr és szolga viszony eltűntével a kastélyok sokkal közelebb kerültek a mindennapok emberéhez.

Feladat

Készítsetek interjút a település lakóival arról, hogy miként vélekednek ők a kastélyról, kúriáról jelenleg. Figyeljetek arra, hogy kérdéseitekre minden korosztályból legyenek válaszadók, kezdve az óvodásoktól el egészen a meglett aggastyánokig. Az interjúkhoz használhattok diktafont, kamerát, vagy csak egyszerűen le is jegyezhetitek. Ezeket az interjúkat foglaljátok össze úgy, hogy kiderüljön, mi az általános vélekedés a helységben a kastélyról, de ugyanakkor kitűnjenek a nagyon "kilógó" vélemények is.

Amire figyelünk

Tippek


Minden internet-olvasó szereti a képi tartalmat. Így ha fotóztok, ha videóztok, biztos sok látogatót és szavazatot sikerül vonzanotok.

copyright 2011 WEBKastely