KastélyLátogató - barangolás a kastély környékén

Lejárt ekkor: 2011. november 9. 16:00

A próba leírása

Kastélyaink épített örökségünk részei, melyekre nem csupán a helyi emberek kíváncsiak, hanem a hozzánk látogató turisták is. A kastélyok így egyre fontosabb részévé vál(hat)nak a helyi turizmusnak.

Viszont a turisztikai ügynökségek tálalásához képest a helyi szempont, a helyi érték megmutatása autentikusabb, sőt, eredetibb, természetesebb lehet, ha tőletek származik. Ti hogyan mutatnátok be településetek kastélyát/kúriáját az ide érkezőknek?

Feladat:

Tervezzetek rövid turisztikai bemutatót, egynapos turisztikai útvonalat településeteknek, melynek középpontja a kastély/kúria legyen, azonban más helyi hagyományokat, érdekességeket is bemutathattok. A bemutató legyen akár vizuálisan is ábrázolva helyi jelképekkel, rajzolt vagy digitálisan tervezett útvonallal, promóciós eszközökkel. Az „egy nap” az ébredést vagy az alkonyati-esti időszakot is tartalmazhatja!

Amire figyelünk

Nem a professzionális minőséget várjuk el tőletek, bár a turisztikában ez mindig kiemelkedően fontos. Nem az attrakciók népszerűsége, híressége a döntő tényező. Úgy gondoljuk, minden település környezete tartogat érdekességeket, és turisztikai szempontból is a bemutatás eredetisége sokszor döntő tényező lehet. Azt tartjuk fontosnak, hogy a virtuális látogatótok bejegyzéseteket elolvasva érezze úgy, egy kalandokkal, érdekességekkel töltött napot töltött el a képzeletében nálatok.

copyright 2011 WEBKastely