KastélyJövő - kastélyod 2020-ban

Lejárt ekkor: 2011. november 16. 16:00

A próba leírása

Milyen szerepet tölthet be a kastély településetek mindennapjaiban, fejlődésében?  A próba teljesítésekor vegyétek figyelembe a jelenlegi funkcióját és ennek függvényében döntsétek el, hogy mi lenne a legmegfelelőbb funkció a kastély számára, úgy, hogy beilleszkedjen a helyi közösség életébe is.

Milyen erőforrásokat lehetne megmozgatni, ki tudna segíteni nektek abban, hogy a kastély minél jobban a település és a fejlődés része legyen? Ki lehetne érdekelt még a kastély fejlesztésében?

Vázoljátok fel ezt a jövőképet úgy, hogy leírjátok, milyen lesz a kastély 2020-ban, milyen tevékenységek kerülnek ott sorra, amelyeken a helyiek is részt vehetnek, hogyan fog kinézni a környék.

Tippek

Mindenképpen vegyétek figyelembe azt is, hogy jelenleg milyen a kastély, kúria állapota, ki ennek tulajdonosa, és mit szeretne a tulajdonos kezdeni az épülettel. Nem álomképet, hanem jövőképet kérünk, aminek nagyon fontos része az is, hogy reális, akár megvalósítható is legyen.

Beszélgessetek el azokkal az érintettekkel is, akiknek még szerepe lehet a kastély jövőjében. Fontos lehet a település vezetésének elképzelése is, vagy akár azoké a civil szervezeteké, amelyek akciókat, eseményeket szervezhetnek a jövőben is a kastélyokhoz kötve.

Amire figyelünk

Mint eddig is, nem a professzionális jövőképtervezést várjuk el tőletek, hanem azt, ahogy ti látjátok, mi lehetne a kastély akár a ti életetekben is a jövőben.

copyright 2011 WEBKastely