A közösség és az államosított kastély viszonya

Lejárt ekkor: 2012. október 18. 16:00

A próba leírása

A keresgélés és a kutakodás folytatódik.  Itt az ideje egy kicsit visszamenni a történelembe és megvizsgálni az örökbe fogadott kastély jelentőségének múltbeli változásait.

Íme a második próba: A közösség és az államosított kastély viszonya

A feladat, amely most a csapatokra vár nem más, mint egy kis történelmi visszatekintés. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen volt a kastély élete 1945 és 1990 között. Az államosítás időszakára gondolunk, amikor a kollektív felfogás uralkodott. Írjátok le, hogy milyen fordulatokat hozott és okozott ezen időszak beállta a kastély életében, milyen változások történtek a hozzáállásban és megítélésben. Hogyan és milyen irányban változott és alakult a közösség viszonya a kastélyhoz. Össze kellene gyűjteni az 1945 és 1990 közötti történéseket, amelyek relevánsak az adott kastélyra nézve.

Tippek a próba teljesítéséhez: a történetet kulcseseményekre is felépíthetitek, de folyamatokat is leírhattok. A dokumentálásban helyi embereket is megkérdezhettek, fotókkal, vagy ha lehetőségetek van, kis videóval is kiegészíthetitek.

A dokumentumokat és leírásokat a www.webkastely.ro címre várjuk, feltöltési határidő október 18, déli 12 óra. Szavazni is a honlapon lehet egészen október 24, este 20 óráig.

A vetélkedőre a bejelentkezés nem zárult le, folyamatosan lehet még regisztrálni egészen az utolsó próba meghirdetésének dátumáig. Természetesen előnyt jelent a minél előbbi jelentkezés.

Kastélyra, kalandra fel!

 

További információk

Márton Kinga, projektfelelős

kastely@pontweb.ro

Telefon: 0364-101616, 0749-193499

Amire figyelünk

copyright 2011 WEBKastely