Üdvözlünk !


Jelenlegi próba

Egy képregény.

A próba leírása:

 Kreativitási gombokat bekapcsolni! Indulhat az alkotás! Kezdődik a verseny negyedik próbája.

Gyűjtsétek egybe a humort, a drámát, a papírt, a tollat, a fényképet, a kastélyt, az izgalmat, a mozgalmat, a pörgést, az értelmet. Munkával, alkotókedvvel és kreativitással fűszerezve kész is a próba megoldása:

Egy képregény.

A kihívás: egy minimum 8 oldalas képregény készítése. Témája az örökbe fogadott kastély egy jelentős eseményének részletes leírása, bemutatása és ábrázolása. A képregény és a történet hangvétele lehet humoros, játékos, akár izgalmas, titokzatos, de ha a feldolgozott esemény komoly fordulópont volt a kastély életében, akkor érdemes lehet a drámaiságra törekedni. A skála elég széles, ugyanúgy mint a képregény jövőbeni olvasótábora, a célcsoporthoz tartozhatnak ezúttal kicsik és nagyok is, ne feledjük a versenyzők között több generáció képviselője is megtalálható.

A kulcsszó a figyelemfelkeltés, itt lépnek aktív üzemmódba a kreatív ötletek, gondolatok, különös párosítások, furcsa megoldások, fantáziadús újítások. A kivitelezés a csapatokra van bízva, lehet rajzolni hagyományos papíron, lehet számítógépes programban dolgozni, lehet ragasztani vagy fényképezni, szabni, varrni, gyúrmázni, a lehetőségek számosak.

Néhány tipp a képregény elkészítéséhez: „Néha a kevesebb, több” elv segíthet a tömörség betartására. A kép néha magáért beszél, nem szükséges minden egyes képkockába szövegbuborékot tenni, csak ha ennek valóban funkciója van. Ne felefdjétek, a történet gyors üteme tudja fenntartani az olvasó folyamatos fogyelmét és érdeklődését.

A megoldásokat a www.webkastely.ro címre várjuk, a feltöltési határidő november 1, csütörtök déli 12 óra. A bejegyzésekre szerdáig, november 7-ig lehet gyűjteni a szavazatokat.

 

Legyetek ötletesek, sok sikert kívánunk!

Kastélyra, kalandra fel!

 

 

További információk

Márton Kinga, projektfelelős

kastely@pontweb.ro

Telefon: 0364-101616, 0749-193499

Lejárat: 2012. november 1. 16:00


Statisztikák

A bejegyzéseidet ennyien nézték: 0

Adatlapodat ennyien nézték: