Szabályzat

A versenyben részt vevő csapatoknak azt ajánljuk, olvassák el a WEBkastély címoldalán közzétefestt, általános szabályzatot, és csak azután fogjanak hozzá az alábbi szöveghez. Ez a „belső” szabályzat nem helyettesíti, hanem csak kiegészíti a címoldalon közzétett szabályzatot.

A WEBkastély rendszerében kétféle állapota lehet egy bejegyzésnek: publikus – ez esetben a bejegyzés mindenki által látható-olvasható. A másik opció a piszkozat – ez esetben a bejegyzés csak a szerzők számára látható, és az szabadon szerkeszthető.

A versenyszám lejártának időpontjában a bejegyzésnek publikusnak kell lennie. A próba lejártakor piszkozatként szereplő bejegyzés érvénytelennek minősül. A késés megállapításakor a Fesztivity rendszere által jelzett időpontot vesszük figyelembe, percnyi pontossággal. Késést csak rendkívüli esetben, igen alapos indoklással illetve az indoklást alátámasztó bizonyítékkal fogadunk el.

A publikus bejegyzés már nem szerkeszthető a szerzők által: ettől a pillanattól kezdve csak a moderátor módosíthatja a bejegyzéseket. Fontos, hogy a moderátor kizárólag publikus bejegyzéseken dolgozik, piszkozat státuszú, tehát a csapatok által még szerkeszthető/javítható bejegyzésekhez nem nyúlhat hozzá, és javaslatokat sem tehet. A csapatok nem kérhetik a moderátortól, hogy eszközöljön változtatásokat a már publikus bejegyzésekben. A moderálás a zsűrizés megkezdése előtt véget ér.

Minden, WEBkastélyba felkerülő bejegyzést elolvas egy moderátor. A moderátorok feladata, hogy egyrészt javítsák ki azokat a – valószínűleg nem szándékos – hibákat, melyeket a versenyzők elkövetnek (túl nagy- vagy túl kicsi képek, elrontott linkek stb.) A moderátorokra hárul továbbá az a feladat, hogy töröljék, illetve javítsák azokat a bejegyzéseket, melyek a szabályzatot sértik.

Mikor javítanak a moderátorok, és mikor törölnek?

Irányelv, hogy ha egy bejegyzésnek csak kis része ütközik a moderálási szabályzatba (például egy képaláírás sértő, de amúgy a bejegyzés rendben van) akkor a problémás részt törlik, illetve úgy módosítják, hogy többé ne sértse a szabályokat. Ilyenkor fontos szempont a moderátorok számára, hogy a bejegyzés értelme ne módosuljon számottevően.

Ha a szabályzatba ütköző rész törlésével a bejegyzés számottevően módosul, akkor az egész bejegyzés törlésre kerül. Egy bejegyzés törlése egyenértékű azzal, hogy a csapat nem vett részt az adott próbán.

A moderátorok sem előzetesen, sem pedig utólag nem jelzik, ha törölnek egy részt, illetve bejegyzést. A zsűri értékelése nem függ attól, hogy szükség volt-e moderátori beavatkozásra vagy sem. Ne próbáljatok kapcsolatba lépni a moderátorokkal: kérdéseiteket, észrevételeiteket a verseny működtetőihez intézzétek.

Kérünk figyeljetek oda a helyesírásra, nyelvhelyességre illetve fogalmazásra: az ilyen jellegű hibákat a moderátor nem javítja.

Ne feledjétek: a webkastely Yahoo Messenger ID és a kastely[kukac]pontweb[pont]ro elektronikus postacím mindig rendelkezésetekre áll!